Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Már 17 egészségügyi dolgozó van karanténban

2020.03.12. 10:14

Jelenleg 17 egészségügyi dolgozó van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban (DPC) – ezt az Atv.hu kérdésére Fodor Attila, a DPC kommunikációs vezetője mondta el.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden azt közölte, hogy a Dél-pesti Centrumkórház 16 egészségügyi dolgozója közül, aki karanténban van, senki sem koronavírusos. „Negatív volt mindegyiküknél az első laboratóriumi teszt eredménye. Ez megnyugtató, de következik a második is” – mondta, hozzátéve, hogy a második tesztet szerdán csinálják meg náluk.

Fodor Attila a teszttel kapcsolatos kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy „koronavírussal való fertőződés gyanúja esetén a karantén ideje 14 nap a fertőzött személlyel történt kontaktustól számítva. A hazai esetdefiníció alapján ez idő alatt három alkalommal, az időszak elején, közepén és végén végeznek ellenőrző teszteket.” De az érintettek a negatív tesztek ellenére is a karanténban maradnak két hétig – tette hozzá.

A Dél-pesti Centrumkórházban azokról az egészségügyi dolgozókról van szó, akik az ötödik, már súlyos állapotú 70 éves magyar koronavírusos férfit kezelték korábban, és körülötte forgolódtak a Szent László Kórházban – írja a lap.   • Vennék
  • Hírek