Szigorú intézkedéseket javasol a Magyar Kórházszövetség

2020.03.12. 09:17

A magyar kórházak aktuálisan legfontosabb feladata a koronavírus terjedésének megelőzése, ezért az egészségügyi ágazaton belül szigorú intézkedések bevezetésére van szükség - közölte a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) csütörtökön az MTI-vel. Azt, hogy mik ezek a szigorú intézkedések, a közlemény nem részletezi. 

A szervezet szerint az elkövetkezendő időszak az egészségügyben dolgozóktól a megszokottnál is nagyobb erőfeszítést igényel. Az MKSZ minden segítséget és támogatást megad tagkórházai részére, hogy betegségmegelőzési és betegellátási feladataikat minél hatékonyabban el tudják látni. Emellett igyekszik lehetőséget teremteni az intézmények közötti együttműködés hatékonyságának növelésére a feladatok újraosztása során - írták.

A szervezet egyúttal felhívja mindenki figyelmét a saját és szerettei egészsége védelmében a betegségmegelőzést támogató higiénés szabályokra, és arra, hogy tartsák be a kórházakban bevezetett látogatási tilalmat, illetve vegyék figyelembe az egészségügyi intézmények igénybevételére vonatkozó ajánlásokat.

Szerdán rendkívüli jogrendet hirdetett a járvány miatt a kormány, a részleteket itt olvashatja el.   • Tippek
  • Betét