Koronavírusos beteget találtak a Vízivárosi Irodaházban

vizivaros
2020.03.12. 19:12 Módosítva: 2020.03.12. 22:49

A budapesti II. kerületben lévő Vízivárosi Irodaház egyik bérlőjének dolgozójánál is koronavírust diagnosztizáltak, tudtuk meg. Az épületet éjszaka fertőtlenítik.

Az irodaház ingatlankezelőjétől azt az információt kaptuk, hogy a betegséget a mai napon diagnosztizálták, és az operatív törzs által közölt esetszámban már ez a magyar beteg is szerepelt. A koronavírusos dolgozó saját bevallása szerint nem járt külföldön, és nem is érintkezett külföldiekkel. Egy másik forrásunktól úgy tudjuk, több mint egy hete beteg volt.

Az irodáz B épületében működik egyébként Hollandia és Svédország követsége is. Hollandiában gyors ütemben terjed a vírus, már több mint 600 megbetegedést regisztráltak. 

Egyik olvasónk azt jelezte, hogy az irodaházban egy önkiszolgáló étterem is működik, ahová sok más cégtől is érkeznek vendégek.

A fertőzött az A épületben dolgozott, ahol egyébként több cégnek van külföldi alkalmazottja. A helyszínen járó újságírónk megtudta, hogy az irodaház tájékoztatta az ott dolgozókat a veszélyekről, sok helyre ki voltak téve kézfertőtlenítők is. Több cég alkalmazottai elővigyázatosságból már otthoni munkavégzésre álltak át.

Csütörtök reggel a koronavírus miatt már kiürítették egy irodaház több emeletét, a UPC Magyarország egyik alkalmazottja volt koronavíruspozitív.

(Borítókép: Az irodaház a Google Street View 2019 júniusi felvételén)