Letöltendő fogházat kérnek a zuglói gázoló nőre, amiért megint bekokainozva vezetett

2020.03.13. 20:21 Módosítva: 2020.03.13. 20:23

Büntetőeljárása ideje alatt ismét kábítószer hatása alatt vezetett, ezért az ügyészég letöltendő fogházat indítványozott a zuglói kokainos gázolóként ismert nő ellen - közölte az ügyészség. A nőt 2019 decemberében 5 év hat hónap börtönre ítéltek, amiért 2016-ban kokain hatása alatt elütött a zebrán egy 85 éves férfit, aki belehalt a sérüléseibe. 

auti1

A vádirat szerint a nő 2019. szeptember 10-én megint bekokainozva vezetett, ez egy rendőri ellenőrzésen derült ki. A kora délutáni órákat megelőzően többféle kábítószert, amfetamint, kokaint, marihuánát és pszichotróp anyagot szerzett meg, amik egy jelentős részét elfogyasztotta. A nő ezen a napon, a XIV. kerületben a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt, bódult állapotban vezetett egy autót, amikor igazoltatták. A kocsiban volt még kábítószer is.

A vádlottnak ekkor jogosítványa sem volt, mivel még tartott a gázolásos ügye.

Az ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklása miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést, közügyektől eltiltást és a járművezetéstől végleges hatályú eltiltást indítványozott.

A korábbi elítélése miatt a nő biztosítási intézkedés alatt áll, tartózkodási helyét nem hagyhatja el, amíg be nem vonul a börtönbe.