Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Népszava: Egy egész osztályt hazaküldtek a Trefort gimnáziumból

2020.03.13. 16:16 Módosítva: 2020.03.13. 17:16

Csütörtökön derült ki, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának egyik osztályába egy olyan diák jár, aki távolabbi kapcsolatban áll egy bizonyítottan koronavírusos beteggel – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, a diákot osztályfőnöke azonnal hazaküldte, és kérte, hogy vegye fel a kapcsolatot az illetékes közegészségügyi szervekkel. Ezt követően az iskola igazgatója az egész érintett osztályt hazaküldte, és azt kérte, hogy pénteken se menjenek iskolába - írja a lap.

A Népszava kereste az iskolát és az iskola fenntartóját, az ELTE-t, de nem nyilatkoznak. De a gimnáziumba járó egyik diák szülőjétől ellenben megtudtuk, az igazgató arról tájékoztatta a szülőket, az említett osztályt az utolsó két óráról küldte haza, az érintett diák esetében azonban „olyan távoli kapcsolatról van szó”, hogy tudomása szerint a népegészségügyi központ nem foglalkozik az üggyel. Értesüléseik szerint a diák egyébként tudott beszélni egy infektológus szakemberrel, aki azt mondta, a fertőzés esélye csekély.

Mint azt ma megírtuk, a budapesti Toldy gimnáziumban tanul az egyik koronavírussal megfertőződött nő gyermeke, akit csütörtökön értesítettek erről, azóta pedig kórházi karanténba helyeztek.