Rendkívüli intézkedéseket vezetett be a Fővárosi Állatkert

2020.03.13. 16:32

Szombattól rendkívüli megelőző intézkedések lépnek életbe a Budapesti Állatkertben. Továbbra is nyitva állnak a nagyközönség előtt, de a koronavírussal kapcsolatos hatósági rendelkezések miatt szombattól a beltéri bemutatóhelyeket már nem látogathatja a nagyközönség - közölte az állatkert.

Az egy időben nagyszámú látogatót egy helyre koncentráló látványetetések, állatbemutatók és egyéb programok elmaradnak.

Az ünnepi hétvégén a park továbbra is bejáratható, de március 14-től 26-ig az állatházak, beltéri bemutatóhelyek nem látogathatók.

A kültéri, szabadtéri bemutatóhelyek, az ott lakó állatok, illetve a kert parkja zavartalanul megtekinthető. A kültéri kifutókban minden olyan állat látható lesz, amiket az adott időjárási körülmények közepette ki szabad engedni.

Továbbra is érvényes az a március 12-én bevezetett rendelkezés, hogy a nagyszámú látogatót egy időben egy helyrekoncentráló programokat, így a különféle látványetetéseket, állatbemutatókat, tréningeket további intézkedésig nem tartják meg.

Az Állatkert azt javasolja, hogy azok, akik nem érzik magukat teljesen egészségesnek, látogatásukat mindenképpen halasszák egy későbbi időpontra.

A Fővárosi Állat- és Növénykert március 12-én – vagyis a hatályba lépésnapjától – átmenetileg bezárta a Varázshegy nevű komplex beltéri bemutatóhelyet, illetve a Hetedhét Palota interaktív mese-játszóházat is. 

Az intézményfolyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetjelentéseket, külföldi szakmai kapcsolatain keresztül is tájékozódik, és felkészült az állatkerti látogatók és dolgozók tájékoztatására, illetve az állatokról valógondoskodás zavartalanságának biztosítására is.

Home office

A Budapesti Állatkertben közel 240 fő dolgozik 50 különböző munkakörben. Ahol ez lehetséges, az állatkerti munkatársak átmenetileg otthonról, ún. home office munkavégzés keretében teljesítenek szolgálatot.

Ahol erre nincs lehetőség, a dolgozók elkülönített csoportokban, a szokásosnál kisebb létszámban fognak dolgozni, ez által biztosítva, hogy a dolgozók körében csökkenjen a fertőzés átadásának lehetősége.