Alaposan megfogyatkoztak a turisták Budapesten

NAK 7980
2020.03.14. 17:12

Az új koronavírus okozt járvány pandémiává terebélyesedése többek között az idegenforgalomra is negatív hatással van. A határzárak, beutazási korlátozások, tilalmak, a tömeges járattörlések hatására minden országban drámaian csökken a turizmus. Természetesen nem kerülheti el ezt Magyarország sem, már napok óta erről is szólnak a hírek, hogy érezhető mértékben visszaestek a szobafoglalások, folyamatosan csökken a vendégéjszakák száma, alig lézengenek esténként a budapesti bulinegyedben és így tovább.

A csodálatos március közepi szombati időt kihasználva megnéztük, hogyan hat a járványügyi helyzet a legzsúfoltabb fővárosi látványosságokra. A Hősök terétől a Várig felkerestük azokat a helyeket, amik általában a legnagyobb tömegeket szokták vonzani, pláne ha ennyire tökéletes tavaszi az idő, mint most szombaton. Szinte kivétel nélkül mindenütt nagyon kevés városnézőt láttunk, egyedül a Halászbástya volt talán kicsit népesebb, ahol több tucatnyian is voltak, mikor dél körül arra vetődtünk. Érdekes viszont, hogy szájmaszkot viselő embert csak elvétve láttunk.

Az biztos, hogy most a legjobb turistának lenni, ha az ember túlteszi magát a különféle megszorításokon (hogy például bezárnak a fürdők, az állatkert és még egy sor intézmény), akkor igazán kellemes élmény lehet felkeresni a máskor borzasztóan zsúfolt, tömegiszonyos nevezetességeket. Az alábbi képgaléria megmutatja, hogy mennyire voltak szellősek a legturistásabb helyek Budapesten, 2020. március 14-én, szombaton délelőtt, koronavírus-járvány idején.