Beállt a határátkelő Hegyeshalomnál, a benzinkutak közül sok nem fogad tranzitjárművet

DKRCS20200312015
2020.03.14. 15:55

Beállt a határátkelő Hegyeshalomnál. Egy olvasónk szerint két és fél óra alatt 4 km-t tettek meg a határátkelőtől bő 10 kilométeresre saccolt sorban. 

Egy másik olvasónk szerint az M3-as autópályán a kutak előtti utolsó táblára felragasztott piros matricákkal jelöli minden benzinkút, hogy melyik fogad csak tranzitjárműveket, és melyek nem. 

Közben Bartha László, a honvédség rendészeti központjának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a honvédség  rendészei is segítik egyes autópályákon a rendőrök munkáját a koronavírus miatti rendfenntartásban. A külföldi gépjárművek Magyarországon csak a kijelölt útvonalakon haladhatnak és csak a kijelölt pihenőhelyeken tartózkodhatnak. Ennek ellenőrzésében segítik a rendőrök munkáját a katonai rendészek.

A katonai rendészek szombaton 0 órától az M1-es, M7-es, M3-as, és az M5-ös autópályákon és öt pihenőhelyen látják el feladatukat.

(Borítókép: a új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a rendőrség ellenőrzi a Magyarországra beutazókat Hegyeshalomnál a határátkelőnél 2020. március 12-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI)