Hogyan tanulnak az ön gyerekei az iskolabezárás idején?

2020.03.16. 08:54

A koronavírus terjedésének megfékezése mellett fontos kérdés az is, hogy hogyan fogják az iskolák megoldani az oktatást.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, ami azt jelenti, hogy a tanköteles gyerekek március 16-ától nem mehetnek iskolába. Egyelőre nem tudni, hogy meddig fog tartani az iskolazár, de az iskolák már a hétvégén elkezdték keresni annak lehetőségét, hogy miképpen juttassák el a gyerekekhez a tananyagot.

Sok iskolában ezekben az órákban is tanácskoznak, hogy a módszereket végiggondolva a leghatékonyabb megoldást találják meg.

Szeretnénk mi is megmutatni, hogy milyen módszerek merültek fel, mik a legelterjedtebb megoldások és mik váltak be, ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy

küldjék el nekünk levélben, hogy az ön gyermekének az iskolájában mit terveznek, hogy oldják meg a tananyag eljuttatását, és hogy milyen lehetőségek merültek fel a számonkéréssel kapcsolatban. 

A válaszokból ki fog derülni, hogy a legtöbb helyen azonos módszerekhez folyamodnak, de az is valószínű, hogy iskolatípusonként, korosztályonként más-más szempontok merülnek fel a távoktatással kapcsolatban. A következő napokban ezeket a megoldásokat listázva ismertetjük majd az ötleteket.

Ha kiderül, hogy az iskola hogyan tartja majd a kapcsolatot a gyermekével, ossza meg velünk!