Paulina
21 °C
36 °C

Negatív lett Pintér Sándor első koronavírustesztje

DBZOL20191204017
2020.03.16. 16:45 Módosítva: 2020.03.16. 16:49

Negatív lett Pintér Sándor belügyminiszter első koronavírus-tesztje - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. A magyar politikust azután tesztelték, hogy találkozott és kezet is fogott a marokkói belügyminiszterrel, akiről később kiderült, hogy elkapta a koronavírus fertőzést. 

Müller hozzátette, hogy nemcsak Pintér Sándort, hanem még 41 kontaktszemélyt teszteltek, az ő tesztjeik is negatív eredményt hoztak. 

Ahogy megírtuk, Abdelkader Amara a héten Magyarországon járt, szombaton pedig azt közölte a marokkói média, hogy a politikus koronavírustesztje pozitív lett. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a miniszter éppen hazatért európai tárgyalásairól, és nem érezte jól magát, fejfájásra és váratlan levertségre panaszkodott. Ezután végeztek rajta tesztet.

A miniszter március 12-én kormányülésen vett részt, írják a helyi lapok, most viszont 14 napos otthoni karanténba megy. Amara a hét elején Magyarországon tett látogatást európai útjának utolsó állomásaként, ahol Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával tárgyalt, és kezet fogott Pintér Sándor belügyminiszterrel is.

(Borítókép: Pintér Sándor. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)