Emmi: Kerüljük a felesleges orvos-beteg találkozókat!

2020.03.17. 18:36

Segítsük az egészségügyben dolgozókat és kerüljük a felesleges orvos-beteg találkozókat - kéri az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A minisztérium közleménye egyrészt megköszöni az egészségügyben dolgozók önfeláldozó munkáját, amit a koronavírus terjedésének megakadályozásáért tesznek. 

Másrészt arra kérik a lakosságot, hogy segítsék az orvosok, nővérek, ápolók, szakdolgozók emberéletet védő munkáját azzal, hogy betartják az utasításaikat. "Az ő munkájukat támogatják és magukat is védik azzal, ha megfogadják a tanácsaikat, ügyelnek az alapvető higiéniai szabályokra, figyelnek arra, hogy ne köhögjenek, ne tüsszentsenek másokra" - írják.

A közleményben kiemelik, hogy úgy tudunk még vigyázni rájuk, ha kerüljük a felesleges orvos-betegtalálkozókat.

Ha légúti fertőzés tüneteit észlelik magukon, ne menjenek be a rendelőbe, telefonon kérjenek segítséget háziorvosuktól, és tartsák be az utasításaikat!

Kérünk mindenkit - a magunk érdekében is - védjük az egészségügyi dolgozókat, mert ők azok, akik segíteni fognak, ha nagy a baj.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!