Egy egész hotelt ajánlott fel a járvány elleni védekezésre Nagy Elek milliárdos

2020.03.17. 17:28 Módosítva: 2020.03.17. 19:01

A harkányi Baranya Hotelt ajánlotta fel Nagy Elek a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a Stelius Befektetési Zrt. vezérigazgatója szándéka szerint a három csillagos 105 szobás szállodát szükség esetén karanténkórházzá alakíthatnák. 

A harkányi Baranya Hotel
A harkányi Baranya Hotel
Fotó: baranyahotel.hu 

A milliárdos vállalkozó a felajánlásról levélben tájékoztatta Pintér Sándor belügyminisztert. 

Magyarországon jelenleg 50 igazolt koronavírus-fertőzött van, és 137-en vannak kórházi karanténban, a következő napokban azonban minden bizonnyal tovább növekedhet ez a szám. Az operatív törzs több száz új megbetegedésre számít, a  helyzetre készülve az egészségügyben minden nem létfontosságú műtétet elhalasztanaka kormány pedig négy új karanténkórház építését hagyta jóvá. Kiskunhalason már megkezdték egy 150 fős mobilkórház építését, de emellett Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon is épül majd egy-egy karanténkórház. Hogy ezek pontosan mikorra készülnek el, és mikortól fogadnak betegeket, azt egyelőre nem tudni. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!