Jusztin
13 °C
30 °C

Higiéniai okokból egy másik terembe költözik a parlament

2020.03.19. 11:31

Az Országgyűlés házbizottságának csütörtöki ülésén arról döntöttek, hogy jövő héttől a parlament felsőházi termében folytatják az ülésezést – tudtuk meg a bizottság egyik tagjától. Az indok egyszerű: több a hely, nem kell annyira közel ülniük egymáshoz a járványnak egyébként több okból is fokozottan kitett politikusoknak

A parlament jelenleg az alsóházi teremben ülésezik, a felsőházi termet turisták látogatják, illetve konferenciákat és fogadásokat tartanak ott. 

A bizottság ülésén az is eldőlt, hogy a képviselők jövő hét kedden, azaz március 24-én szavaznak majd a „veszélyhelyzet meghosszabbításáról”, ami egész pontosan azt jelenti, hogy a kormánynak legyen-e lehetősége a rendeleti formában meghozott döntések további fenntartására – írtuk korábbi cikkünkben.

A parlament ülésrendjében egyelőre nincs változás, továbbra is „A”, illetve  „B” hetek váltakozását tervezik, de ezzel kapcsolatban frakcióközi egyeztetések kezdődhetnek majd. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!