Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

A fuvarozók hamarabb szabadulhatnak a házi karanténból, ha tünetmentesek

2020.03.19. 19:30 Módosítva: 2020.03.19. 20:08

Az áruszállítás folyamatosságának biztosítása érdekében lazított a hatósági házi karantén szabályain az operatív törzs.

A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet minden Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból hazaérkező magyarnak kéthetes hatósági házi karantént rendelt el, pár nappal később pedig Izraelt is hozzáadták a listához. A házi karantén betartását rendőrök ellenőrzik, megszegése pedig bűncselekménynek minősül

Az operatív törzs mai ülésen enyhített a szigorú szabályozásán, bizonyos feltételek mellett az érintett országokból hazaérkező fuvarozók a megszabott 14 napnál hamarabb is elhagyhatják a házi karantént, a feltételek a következők: 

  • A sofőr biztonságos vezetésre képes állapotban lévőnek tartja magát, nem tapasztalja magán a koronavírus tüneteit, és ezt a munkáltatója is így ítéli meg.
  • A sofőr a számára kijelölt házi karantén elhagyásáról értesíti az illetékes hatóságot.
  • A gépkocsija megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel (kesztyűvel és maszkkal), valamint fertőtlenítőszerrel van ellátva, és ezeket használja is.
  • A járművezető a rakodásban nem vehet részt, lehetőleg a vezetőfülkében kell maradnia, a szállítólevél átadásakor nem érintkezhet az ügyintézővel.
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Eladnék
  • Hírek