Egy gyerek is koronavírusos a XV. kerületben

2020.03.19. 16:07 Módosítva: 2020.03.19. 17:52

Pozitív lett egy gyerek koronavírustesztje a XV. kerületben, írta ki a Facebookra a gyereket vizsgáló rendelő egyik orvosa.

Mint a doktor a posztban hozzáteszi, a rendelő csütörtökön fertőtlenítés miatt zárva tart.

Telefonon hívtuk a rendelőt, ahol a posztot író Király Balázs megerősítette, hogy valóban pozitív lett az egyik gyerek koronavírustesztje. A teszt eredménye csütörtökön derült ki, ezután zárták le fertőtlenítés miatt a rendelőt. A doktor úgy tudja, a gyerek otthon van, így tehát nem kellett kórházba mennie. 

Az az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján is elhangzott, hogy hatósági házi karanténban beteg is fog tartózkodni. Ha súlyos klinikai tüneteket mutat, kórházi kezelésre van szüksége. Őt a mentő elviszi az intézménybe (például a Dél-pesti Centrum Kórházba, megyei kórházak infektológiai osztályaira). 

Király doktor azt is mondta, a gyereket egy idősebb doktornő vizsgálta, aki jelenleg otthonában van, mióta a kormányrendelet szerint a biztonságuk érdekében kivonják az aktív munkából a 65 év feletti egészségügyi dolgozókat. 

Hozzátette, a héten már amúgy sem fogadtak gyerekeket a rendelőben, arra kérték a szülőket, hogy telefonon keressék az orvosokat. Azt is mondta, csak azért írta ki a Facebookra az esetet, hogy elejét vegye a pletykáknak. Király szerint ugyanis sokkal veszélyesebb lenne, ha nincs kiszűrve egy pozitív eset, inkább az a veszélyes, ha a szülők egymás között terjesztenek fals információkat.

Az esettel kapcsolatban hívtuk a XV. kerületi önkormányzatot, ők arról tudnak, hogy a kerületnek van egy pozitív koronavírusos lakója, de arról nem tudnak, hogy a fertőzött gyerek- vagy felnőttkorú.

Magyarországon csütörtök reggelre 15 új fertőzést regisztráltak , ezzel összesen 73-ra nőtt a fertőzöttek száma.  Összesen 2322 mintavétel történt. A fertőzöttek között 62 magyar állampolgár, 9 iráni, 1 brit, illetve 1 kazah személy van. Eddig 2-en gyógyultak meg a fertőzésből. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!