15 órától tartotta az operatív törzs az első virtuális sajtótájékoztatóját

2020.03.20. 13:51 Módosítva: 2020.03.20. 16:01

Csütörtökön tartotta az utolsó hagyományos sajtótájékoztatót az operatív törzs, ami előtt Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár bejelentette, hogy újabb szakaszába lépett a járvány elleni védekezés, és emiatt péntektől csak virtuális tájékoztatót fognak tudni tartani. Egy stúdióba költöztek, onnan adtak válaszokat az újságírók jelenléte nélkül. 

Ez volt a tájékoztató:

A kérdéseket két órával a tájékoztató előtt el kell küldeni, az Index 12:45-kor el is küldte az általunk legfontosabbnak tartott 13 kérdést, és jeleztük, hogy ha nincs idő ennyi kérdésre válaszolni, a válaszokat írásban is szívesen várjuk.   

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója az alábbi linken indult 15 órakor, ez az M1 hírcsatorna Youtube-os élő streamje. Magyarul a televízióban, az M1-n adják. 

A sajtótájékoztató előtt egy órával kaptunk választ az MTVA-tól, hogy az Indexen ma nem fogjuk tudni élőben közvetíteni a tájékoztatót a saját Facebookunkon, mert nem kapunk jelet.  

Az elhangzott információkról természetesen cikkeket írunk.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!