Letartóztatásban marad a férfi, aki nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta

2020.03.20. 10:18

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség több rendbeli szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta egy férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, mert a férfi a megalapozott gyanú szerint több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt gyermekét, valamint két lányát szexuális cselekmény elvégzésére, írja közleményében az ügyészség.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban beszámolt, egy Komárom-Esztergom megyei településen az elkövető nevelése alatt álló, a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltött, de a 18. életévét még be nem töltött sértettet a gyanúsított 2010. és 2015. között,

hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával arra kényszerítette, hogy tűrje el, hogy a gyanúsított szexuális cselekményeket végezzen vele.

A gyanúsított letartóztatását 2019. március 26-án rendelték el.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi 2014. és 2015. években nevelt fián kívül,

két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor a 12. életévüket még nem töltötték be.

Plusz a férfitől engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket foglaltak le, emiatt vele szemben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt is folyik a büntetőeljárás.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását, mert vele szemben továbbra is fenn áll annak a veszélye, hogy a bizonyítás meghiúsítása érdekében a sértetteket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná.

A járásbíróság a férfi letartóztatását 2020. május 26. napjáig meghosszabbította.