Páncélozott járművek jelentek meg Budapesten, de nem a járvány miatt

2020.03.20. 18:33

A Facebookon keringő képek tanúsága szerint pénteken napközben páncélozott harcjárművek jelentek meg Budapesten. Többen a Széna térnél kapták le a vonuló járműveket, a képek alapján nem a Terrorelhárítási Központhoz tartoznak. 

Frissítés: Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Facebook-oldalán azt írta, az MH BHD 32. Nemzeti Honvéd Díszegység kiképzésen vesz részt a csobánkai bázison, ezért kora délután áthaladtak a fővároson. Hangsúlyozták, a díszegység jelenléte nem függ össze az egészségügyi veszélyhelyzettel. 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter korábban az M1-en beszélt arról, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben péntek reggeltől több katona lesz a utcákon. A katonai rendész járőröknek nem cél az intézkedés, a lakosság biztonságérzetének növelése miatt vannak kint - mondta a miniszter. 

A Honvedelem.hu cikkében írták, hogy az eddig megszokott katonai jelenléten felül úgynevezett "jelenlétfokozó katonai rendész járőrök" teljesítenek szolgálatot több nagyvárosban.  A fő céljuk a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása - írja a cikk.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!