Áfa- és vámkönnyítést vár az 50 ezer maszk után 17 millió pluszt fizető polgármester

2020.03.21. 10:51

Újbuda polgármestere, Dr. László Imre 50 ezer szájmaszkot rendelt a kerület egészségügyi intézményei számára, ezek szállítással együtt 40,3 millió forintjába kerültek a XI. kerületi önkormányzatnak, ám végül több mint 40%-kal többet kell fizetniük a beszerzésért, ugyanis

a kormány erre még 10,8 millió forint áfát és 6,1 millió forint vámot is rátesz, így 57,4 millió forintot, vagyis 40 százalékkal többet kell fizetnünk a szállítmányért

– írja pénteki Facebook-bejegyzésében a polgármester, aki hozzáteszi, hogy nemrég közel 25 millió forintot biztosítottak az önkormányzat egészségügyi intézményeinek védőfelszerelések beszerzésére, a mostani maszkrendelés tehát ezen felüli intézkedés az eszközhiány orvoslására.

Önkormányzatunk ezért felszólítja a kormányt, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel vállalja át a védőfelszerelések áfa és vámterheit, valamint biztosítson forrást az önkormányzatok számára a veszteségeik csökkentésére!

– írja Dr. László Imre a plusz terhek kapcsán.

A polgármester a bejegyzés végén a pontos számítást is közölte a beszerzés, a szállítás, az áfa és a vám költségeinek feltüntetésével.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!