A bíróság 3 évre tiltotta el a hetedikes lánynál próbálkozó tanárt, az ügyészség örök eltiltásért fellebbezett

2020.03.23. 09:03

Egy férfi angolt tanított egy budapesti általános iskolában. A tanárt egy hetedik osztályos lánydiákja 2018. május 24-én megkérdezte, hogyan javíthatna az évvégi jegyén. A tanár azt mondta, hogy ezt másnap megbeszélik, és másnap kettesben maradt vele. A férfi ekkor arra tett utalást, hogy vonzódik a diákhoz és a javítás érdekében ,,gondolt pár dologra”. A lány sírva elszaladt, majd a történteket jelezte az osztályfőnökének, írja az ügyészség honlapja.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a tanárt és egy év nyolc hónap – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a kiskorúak nevelésével, felügyeletével járó foglalkozástól.

A kerületi ügyészség fellebbezett, hogy végleg tiltsák el a nevelő, felügyelő foglalkozástól,

mivel álláspontja szerint az ilyen cselekményt elkövető terhelt méltatlan arra, hogy ismételten kiskorúakat taníthasson.

A védelem ezzel szemben felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy jelen esetben a tág értelemben vett gyermekvédelmi intézményrendszer – megfelelő családi háttér, felelősségteljes szülői nevelés és az iskolai felvilágosító tevékenység – jó működése vezetett ahhoz, hogy a kiskorú ki tudott lépni az őt veszélyeztető helyzetből és segítséget kért.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!