Elmarad a márciusi Fővárosi Közgyűlés

2020.03.23. 13:34
A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés következő ülése.

Nem tartja meg soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés március 25-én, szerdán, áll a főpolgármesteri hivatal közleményében. A főpolgármester nem hívta össze a testületet a koronavírus-járvány miatt, mert a zárt térben tartott esemény járványügyi kockázatot is jelenthet, a legfontosabb pedig, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival.

Az előterjesztések ugyanúgy olvashatóak a budapest.hu-n, és minden frakció megkapja őket véleményezésre keddi határidővel. A főpolgármester ezek ismeretében hozza meg majd a döntéseket a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok értelmében, amelyekről tájékoztatja a nyilvánosságot és a médiát is.

Budapest működése a közgyűlés elmaradása miatt sem áll le. A fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit, írja a főpolgármesteri hivatal.

Az összesen 16 előterjesztés között szerepel például a pesti fonódó villamos első üteme. Ennek keretében 1,8 milliárd forintért deltavágányt építenek a Haller utcánál  24-es villamos és a 2-es villamos találkozásánál, hogy a villamosvonalak észak felé is csatlakozni tudjanak egymásba, így a 3-as metró középső szakaszának felújításakor mentesítő alternatívát nyújtsanak a Nagyvárad tér felől a városközpont felé igyekvőknek. 

Döntés születhet a Csillaghegyi öblözet, benne a Római-part árvízvédelmének egyes elemeiről, az Európai Beruházási Bankkal kötött hitelmegállapodás módosításáról, valamint a FÖRI többletigényének elfogadásáról is.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!