Kilencre nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma

2020.03.24. 11:19

Újabb itthoni áldozata van a koronavírusnak, olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati információs honlapon. A halottak száma így összesen 9 Magyarországon. A kilencedik elhunyt egy fiatalabb nő, aki számos krónikus megbetegedésben: szív- és keringési rendellenességgel küzdött, és anyagcsere-betegségben is szenvedett, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Kedden korábban 20 új magyarországi fertőzöttet jelentettek be, amivel 187-re emelkedett a hazai fertőzöttek száma. Köztük 173 magyar, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár van, vagyis a keddi új megbetegedettek mindegyike magyar. A fertőzés miatt karanténban lévők száma 92 az egy nappal ezelőtti 101 után, a mintavételek száma kismértékben nőtt, 5515-ről 6113-ra emelkedett.

Az ország jelenleg a globális járvány második szakaszában – a csoportos megbetegedések szakaszában – jár, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon is már bárhol, bármelyik településen jelen lehet a vírus, a beazonosított fertőzöttekhez képest jóval több lehet a vírust hordozók száma, mondta Müller Cecília tisztifőorvos.  • Hírek
  • Csok