Zoltán
21 °C
36 °C

A veszélyhelyzet ideje alatt változnak a kedvezményes BKK-bérletek feltételei

IMG 3159
2020.03.24. 11:52

Hogy minél kevesebb legyen a személyes érintkezés, a BKK átmeneti intézkedéseket vezetett be a kedvezményes bérletek ügyében. Eszerint

  • az álláskeresők bérletét nem csak egyszer lehet kiváltani (a februári vagy márciusi keltezésű, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt kiállított hatósági igazolással), hanem a következő havi bérletet is, így egy igazolással akár 2-3 bérletet is kiválthatnak az álláskeresők (attól függően, hogy meddig tart az átmeneti időszak).
  • Azok, akik kidobták az előző havi igazolásukat, vagy új álláskeresők, az első alkalommal még kérniük kell a hatósági bizonyítványt, de aztán erre az egy igazolásra kapják a bérleteiket.
  • Az álláskeresők bérletét 9 pénztárban lehet kiváltani: a Batthyány téren, az Örs vezér terén (egy a metró-, egy a HÉV-végállomásnál), a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál, a Nagyvárad téren.

Az átmeneti intézkedés a veszélyhelyzet megszűnése utáni 15. napig érvényes (feltéve, hogy legkésőbb nyáron megszűnik a veszélyhelyzet).

  • Azokat a nyugdíjas vagy kisgyerekes bérletigazolványokat, amiknek az érvényessége a veszélyhelyzet ideje alatt járna le, a veszélyhelyzet ideje alatt nem kell meghosszabbítani, hanem utazásra továbbra is felhasználhatók, egészen a veszélyhelyzet megszűnése utáni 15. napig.
  • Azok a nyugdíjasok és kisgyermekes ügyfelek, akik még nem rendelkeznek bérletigazolvánnyal, mert most válnak jogosulttá, a szükséges igazolás bemutatásával a BKK bérletpénztáraiban ki tudják váltani a kedvezményes bérletigazolványt.

A március 13-a után pótdíjazott utasok esetében az utólagos személyes bérletbemutatás 5 munkanapos határidejét csak az ügyfélközpontok újranyitásától kell számolni, míg az utólagos helyszíni pótdíjbefizetés a pótdíjazástól számított 2 munkanap helyett 15 munkanapon belül átutalással lehetséges, írja a BKK közleményében.

(Borítókép: Csomor Ádám / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!