A párbeszédes Szabó Tímea feljelenti a házi karantén alatt a Parlamentben megjelenő fideszes képviselőt

2020.03.24. 10:17

Feljelentést teszt a párbeszédes Szabó Tímea a fideszes B. Nagy László ellen, amiért azt megtörte a járványügyi karantént. 

Elfogadhatatlan, hogy a szegedi képviselő 7 nap után elhagyta a karantént, és százakat veszélyeztetve bejött hétfőn a Parlamentbe, és órákig ott ült közöttünk! Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt

írta Facebookon Szabó.

B. Nagy László azért került karanténba, mert március 15-én részt vett azon az ünnepségen, amin együtt koszorúzott az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) azóta igazoltan koronavírusossá váló rektorával, Rovó Lászlóval. Dr. Rovó László azt közölte: valóban megfertőződött a koronavírussal, de tagadja, hogy felelőtlenül járt volna el. Állítása szerint nem fertőzött meg senkit. Amint észlelte magán a tüneteket, azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, és családjával jelenleg is karanténban van.

B. Nagy László hétfőn a Magyar Hangnak nyilatkozva azzal védekezett, hogy

A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt.

A hétfői szavazás tétjéről, a koronavírus-törvényről itt írtunk részletesen.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!