Toldys diák: Negatív tesztekkel kiengedték a testvéremet, aztán felhívták, hogy többször pozitív is lett

2020.03.24. 12:24

Karanténvlogot készít S. Levente, a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium diákja, aki azután került be kórházi karanténba, hogy édesanyjának pozitív lett a koronavírustesztje. Ezután a család többi tagján is elvégezték a vizsgálatot, ekkor derült ki, hogy bátyja szintén megfertőződött a vírussal. Édesanyja március 17-e körül már láztalan volt, tüdőgyulladással kezelték.

Legutóbbi, hétfői videójában S. Levente több érdekes fejleményről is beszámol. 

A testvéremet [a bátyját, akinek szintén pozitív lett a koronavírusztetje – a szerz.] kiengedték csütörtökön, mert lett három negatív tesztje, a vasárnapi, a hétfői és a keddi. De tegnap [a videót vasárnap publikálta, így szombatról van szó a videóban – a szerz.] felhívta az ANTSZ, hogy lett két pozitív tesztje is, a szerdai és a csütörtöki, és hogy vonuljon házi karanténba, meghatározatlan ideig. Egészen addig, amíg nem lesz egy negatív tesztje. De hogy mikor veszik le ezt a mintát és hogy mikor csinálnak neki újra tesztet, azt nem tudták megmondani.

Közben anyát átvitték egy másik szobába, ahol van négy fertőzött. Holnap csinálnak vele egy tesztet, és megröntgenezik a tüdejét is. Ha minden rendben van, akkor holnap hazaengedik

– mondta.

Édesanyja március 2-án lázasodott be, 7-ére pedig olyan rossz állapotba került, hogy bevitték a Szent László Kórházba, ahol kérdéseket tettek fel neki, például, hogy járt-e külföldön. Mivel erre nemleges választ adott, átvitték a Szent János Kórházba. Itt sem akartak koronavírustesztet csinálni neki, de aztán a diák apja kijárta, hogy mégis végezzenek el egyet, ráadásul az asszony láza sem csökkent. Ennek az eredménye március 12-re lett meg: kiderült, a fiú édesanyja koronavírusos.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!