A brit nagykövethelyettes a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

2020.03.25. 17:32 Módosítva: 2020.03.25. 19:12

Steven Dick budapesti brit nagykövethelyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette.

Steven Dick
Steven Dick
Fotó: gov.uk

Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de dolgozott Szíriában is. 

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsayt: „A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is”.  Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak. 

Megemlékezett róla a Guardian közép-európai tudósítója, Shaun Walker is, aki azt írta Twitterén, hogy a múlt héten beszélt Steven Dickkel, aki elmondta neki, hogy ugyan elkapta a koronavírust, de jól van. „Egyévnyi intenzív nyelvtanulás után remekül beszélt magyarul, és nagyon örült neki, hogy Budapesten dolgozhat. Érdeklődő és segítőkész ember volt” – olvasható a posztjában. 

A nagykövethelyettes januárban a Soma-díjátadón szólalt fel a szabad sajtó fontosságáról: „A szabad sajtó nélkülözhetetlen eleme egy demokratikusan működő társadalomnak” – mondta akkor. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport