Az MSZP képviselői 1-1 millió Ft-ot ajánlanak fel a fizetésükből védőfelszerelésekre

2020.03.26. 14:28

Az MSZP-frakció tagjai úgy döntöttek, hogy fizetésükből képviselőnként 1 millió forintot, összességében 15 millió forintot ajánlanak fel tisztítószerek, fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések beszerzésére, írja közleményében a párt.

Azt írják:

„Ezt az összeget az MSZP Szolidaritási Alapján keresztül, a párt megyei elnökeinek koordinálásával juttatjuk el a frontvonalban, az egészségügyben, és a szociális ágazatban dolgozók számára, illetve azoknak a rászoruló családoknak, akiknek a védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek beszerzése problémát okoz.

A Parlament falain kívül így tudunk konkrét segítséget nyújtani a járvány leküzdésében azok számára, akik mindannyiunkért dolgoznak a fronton és azok számára, akik segítségre szorulnak.

Az Országgyűlésben pedig továbbra is azért küzdünk, hogy garantálni tudjuk a magyar emberek életének és egészségének védelmét, és megélhetési biztonságát. Éppen ezért állítottuk össze azt az ötpontos védelmi csomagot, amely az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók védelméről, a magyar munkavállalók védelméről, a nyugdíjasok védelméről a magyar kis- és középvállalkozások védelméről szól.”

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!