Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Koronavírus: újabb 35 igazolt fertőzött Magyarországon

HUS 2213
2020.03.26. 06:40

Újabb 35 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 261-re nőtt hazánkban a regisztrált fertőzöttek száma, közölte a kormányzati tájékoztató oldal csütörtök reggel. 

A járványnak eddig 10 áldozata van Magyarországon. 

Csütörtök reggel azt is bejelentették, hogy 7 fővel nőtt a gyógyultak száma.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hét elején azt mondta, hogy már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt, és számos olyan fertőzött van, akinek nincsenek tünetei. Hogy hányan fertőződhetnek még meg, arra még becsült számot se tettek közzé. „A tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg, noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt, csak találgatás” – mondta erről Müller.

A tisztifőorvos azt is bejelentette, hogy attól is mintát vesznek, aki ismeretlen eredetű tüdőgyulladással kerül kórházba, bár megjegyezte: „az influenzajárvány végét éljük, melynek szövődménye lehet a tüdőgyulladás”.

A járvány kiterjedését jelzi: az igazolt fertőzöttek száma csak a vírus magyarországi megjelenésének 19. napján lépte át a 100-at, de öt nappal később, szerdára már 200 fölé nőtt az igazolt fertőzésszám.

A magyarországi esetekről a folyamatosan frissülő grafikonunkról tájékozódhat:

(Borítókép: Huszti István / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!