Publicus: A magyarok háromnegyede elégedett a kormány járványügyi intézkedéseivel

2020.03.26. 09:52

A megkérdezettek háromnegyede (76 százalék) szerint a kormány eddig jól kezelte a koronavírust, és a felmérésben résztvevők nagy többsége (81 százalék) azt gondolja, hogy akkor is jól menedzseli majd a helyzetet a Fidesz, ha szélesebb körben elterjed itthon a vírus. Ez derült ki a Publicus felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek. 

A kutatóközpont pártpreferencia szerint is feltette ugyanezt a kérdést. Az nem meglepő, hogy a Fidesz-szavazók majdnem száz százaléka (97 százalék) elégedett a kormány intézkedéseivel, az viszont már annál inkább, hogy a jobbikosok több mint kétharmada (71 százalék) is úgy gondolja, hogy a Fidesz jól kezeli a járványt. Az MSZP és a DK szavazói kevésbé értenek ezzel egyet, több mint ötven százalékuk azt mondja, ennél többre lenne szükség. 

A MEGKÉRDEZETTEK kétharmada AZT GONDOLJA, HOGY MAGYARORSZÁG IDŐBEN REAGÁLT A PROBLÉMÁRA, ÉS SOKKAL JOBB HELYZETBEN VAN, MINT SOK MÁS EURÓPAi ország.

Az egészségügy eddigi teljesítményét is pozitívra értékeli a többség (83 százalék), bár a megkérdezett mintegy 80 százaléka felháborítónak nevezte, hogy az egészségügyben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelése.

A Publicus felméréséből az derül ki, hogy nagy reményeket táplálnak a magyarok az egészségügy teljesítőképességével kapcsolatban. Tízből nyolc ember (82 százalék) szerint megbírkózik a járvány terjedésével a hazai egészségügyi rendszer. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!