Laura, Alida
15 °C
32 °C

Emailben, telefonon és a KRÉTÁN keresztül lehet majd jelentkezni az ovikba és iskolákba

2020.03.27. 13:26

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba, közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán. Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a beiratkozás ütemezésével kapcsolatos döntésről az összes óvodát és általános iskolát még a mai napon értesítik. A szülők emailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

A nem körzetes óvodákban a beiratkozási időszak április 2. és 20. között lesz, majd 21-én a körzetes intézmények, hivatalból, automatikusan felveszik az addig máshova nem jelentkezőket.

Az általános iskolák esetében nagyon hasonló a metódus, azzal a különbséggel, hogy a jelentkezés április 6. és 24. között zajlik majd a nem körzetes, április 28-áig pedig – hivatalból – a körzetes iskolákba való beíratás. Az Oktatási Hivatal már a hónap elején átadta minden körzetes intézmény fenntartójának a hozzá tartozó gyermekek adatait. 

Maruzsa Zoltán az érettségivel kapcsolatban azt mondta, hogy több forgatókönyvön is dolgozik a kormány, és kellő időben megszületik a döntés. A veszélyhelyzetben a digitális oktatásra történő átállással kapcsolatban az államtitkár azt mondta, nagyon büszke arra, amilyen „gyorsasággal és innovációval” történt meg, ezért köszönet illeti a pedagógusokat.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!