Ingyenes karantén lett egy siófoki hotelből, hogy segítsenek a külföldről hazatérő munkásoknak

2020.03.27. 10:40

A koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések következtében gyakorlatilag leállt a turisztikai szektor, így van ez Siófokon is. Azonban a Napfény Hotel üzemeltetője mégis megnyitotta a szálloda kapuit, Tóth Gergely ugyanis

ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják elszeparálni magukat otthon.

-írja a borsonline.hu

A lap úgy tudja, az üzemeltetőnek egy saját szállodája is van, ennek a konyháját csak azért használják, hogy napi háromszori ellátást tudjanak biztosítani a vendégeknek, de a környékbeli éttermek és pékségek is segítenek, hogy elég étel jusson a karanténban lévőknek. A hotelben a  technikai személyzet felügyeli az épületet és osztja ki az ételeket, amiket bedobozolva az egészségügyi protokollnak megfelelően kesztyűben és maszkban visznek a vendégek ajtaja elé. 

A lap azt írja, hogy például az egyik Ausztriából hazatért vendég édesanyja mindössze 200 méterre él a hoteltől, de fia nem akarta kockáztatni az 59 éves asszony egészségét, ezért élt a lehetőséggel, hogy beköltözzön a hotelbe a karantén idejére.

A siófoki Hotel Napfény
A siófoki Hotel Napfény
Fotó: Demecs Zsolt / MTI

Tóth Gergely, a Napfény Hotel üzemeltetője a Borsnak elmondta, hogy korábban reménykedett abban, hogy április végére visszatérhet minden a régi kerékvágásba a turizmusban, de ebben már nem bízik. Elmondása szerint egyre többen veszik igénybe a hotel új jótékony szolgáltatását:

Először kilencen érkeztek, a második napon már húszan, az első hét végére pedig már több mint ötvenen voltak. Az első vendéget 17-én fogadtam, azóta pedig már 55-en vannak. Két hét után jövő kedden lesz az első kiköltözés, de már újabb nyolc ember regisztrált a következő turnusra. Az összes európai országból jönnek hozzánk, de vannak akik Vietnamból, vagy a Maldív-szigetekről érkeztek.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!