Két egészségügyi dolgozó megfertőződött a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján

2020.03.28. 09:12

Koronavírussal fertőződött a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának két munkatársa is, értesült a Qubit, amelynek a hírt meg is erősítette a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, Szabó Attila.

A lap azt is megtudta Szabótól, hogy az elmúlt két hétben 98 alkalmazottat teszteltek koronavírusra, és vasárnap estig a klinika minden dolgozója átesik a szűrővizsgálaton.

Szabó elmondta, hogy az egyik kollégánál ugyan csak négy nap után merült fel a náthaszerű tünetek mellett a koronavírus gyanúja, ám mivel az érintett dolgozó mindig maszkot hordott, nem fertőzött meg senkit. „Egyedül a Rókusban izolált, azóta is tünetmentes műtősfiú lehet kontaktént fertőzött” – mondta Szabó a lapnak.

A rektorhelyettes szerint értesítették minden olyan beteg szüleit, akiket az igazoltan fertőzött munkatársak kezeltek, és a hatóságok is megtették a szükséges intézkedéseket. Szabó hozzátette, hogy a gyermekklinikán minden dolgozó számára rendelkezésre állt és áll a feladatának megfelelő védőeszköz és a megfelelő mennyiségű fertőtlenítő is.

Magyarországon szombat reggelre 343-ra nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!