Villő
15 °C
29 °C

Járvány alatt sem tétlenkednek a betörők

2020.03.29. 10:55

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, írja közleményében a rendőrség. 

Két férfi 2020. március 16-án délután tört be egy V. kerületi lakásba, ahonnan többek között értékes karórákat és fényképezőgépet loptak, több mint 5 millió forint értékben. A belvárosi nyomozók a bejelentést követően lefoglalták, és elemezték a kamerafelvételeket. A rendőrök megállapították, hogy a lakásba két egészségügyi maszkot viselő férfi tört be, egyikőjüket, egy 37 éves tiszacsermelyi férfit azonosították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. március 25-én végül egy győri lakásban fogták el a 37 éves férfit. 

A rendőrök a kutatáskor lakásbetöréshez használteszközöket, közel 300 ezer forintot és műszaki cikkeket foglaltak le.

Ugyanezzel a módszerrel próbálkozott három budapesti férfi, akik a gyanú szerint 2020. március 27-ét megelőzően három belvárosi lakásba és egy erzsébetvárosi üzletbe is betörtek. A 30 éves H. Béla a nyomozók adatai szerint mind a négy betörésben részt vett, míg társai, az 50 éves Sz. Zsigmond kettő, a 31 éves B. Arnold egy betörésben. 

A nyomozók ebben az ügyben is az arcukat egészségügyi maszkkal eltakaró elkövetőkkel találkoztak több kamerafelvételen.

A három férfit végül azonosították, majd március 27-én elfogták. A lakásaikon tartott kutatás során a rendőrök több betörésből származó tárgyat is megtaláltak, így a közel 4 millió forintos lopási kár egy része megtérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a tiszacsermelyi férfit, valamint H. Bélát, Sz. Zsigmondot és B. Arnoldot is lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásukra.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói március 24-én fogtak el egy budapesti férfit, aki a gyanú szerint 2020. február 18-ától kezdődően több alkalommal ment be XIII. kerületi építkezési területekre. A férfi első alkalommal egy telephelyről szerszámokat lopott el, majd március 20-án és 21-én egy másik XIII. kerületi építkezési területre is besurrant, ahol az ott épülő társasház 40 lakásának bejárati ajtaját megrongálta, majd a lakásokból csaptelepeket vitt magával. A férfi ezt követően március 23-án még egy alkalommal visszatért az építkezésre, akkor munkagépeket, háztartási eszközöket lopott. A nyomozók az ügyekben végzett adatgyűjtések és a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 41 éves budapesti V. Róbertet, akit március 24-én elfogtak.

A XIII. kerületi Rendőrkapitányságon V. Róbertet lopás bűntett és rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki vallomása során a bűncselekmények elkövetését beismerte. A nyomozóknak megtalálták az eltulajdonított munkaeszközöket is, melyeket az eljárás során lefoglaltak és a sértettek részére visszaadtak.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!