Gizella
9 °C
14 °C

Igazi méhgyűlölőt fogott el a nyíregyházi rendőrség

2020.03.31. 14:33
F. I., 35 éves buji lakos ismeretlen okokból nagyon haragszik a méhekre. Annyira, hogy kétszer is rátámadt egy nyíregyházi méhkaptártelepre, rengeteg méhcsalád pusztulását okozva.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt büntetőeljárást indított F. I. 35 éves buji lakos ellen, írja a Police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. március 27-én 6 óra 40 perc körül 75 darab méhkaptárt rongált meg egy nyíregyházi telephely végén úgy, hogy egy flakonból ismeretlen vegyi anyagot befújt a kaptárok szellőztetőin keresztül. Ennek következtében a méhcsaládok jelentős része elpusztult. 

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit 2020. március 30-án elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett, és azt is elárulta a nyomozóknak, hogy egy hónappal korábban is ő tett kárt a kaptárokban. Akkor közel 40 darabot borított fel, szintén jelentős számú méh elpusztulását okozva. Tettének indokait nem fedte fel, legalábbis erről nem szól a rendőrségi jelentés.

Forrás: Rendőrség
Forrás: Rendőrség

Szerencsétlen méhekre a méhgyűlölő embereket leszámítva is rájár a rúd. Mint arról beszámoltunk, különböző okok miatt világszerte és Magyarországon is hullanak a méhek, ami nagy csapás a természetnek, mert a beporzás 99 százalékát ma már a méhészek által tartott mézelő méhek végzik.