Orbán Viktor az ellenzék ütötte lékről beszélt az Instagramon

2020.03.31. 21:00 Módosítva: 2020.04.01. 00:15
Új videót töltött fel Orbán Viktor stábja a magyar miniszterelnök Instagram-oldalára, amiben a kormányfő költői képekben elemzi a napot.

A videó azzal kezdődik, hogy Orbán Viktor fps-kameraállásból a koronavírus-akciócsoportok vezetőivel folytatott megbeszélésre igyekezik egy hosszú, üres folyosón. Megfontolt lépteinek hangját visszaverik a falak. A kamera hirtelen szöget vált, majd a kormányfő némi hezitálást követően, lazán a nézők felé fordulva közli, hogy ez hosszú ülés lesz, fontos kérdések is napirenden vannak.

Gyorsan kiderül azonban, hogy a miniszterelnök nem véletlenül nem feszült már: a legfontosabb döntés már megszületett.

Rámutat, hogy mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, néhány fontos döntés hatályát vesztette, léket kapott a védekezés hajója. 

Ezt a léket ma sikerült befoltozni 

– közli a miniszterelnök, azzal folytatva, hogy a hatályukat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírta, azok ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezést.

Ezután ismét megfontolt léptű belső nézet következik az üres folyosón, majd egy gyors pillantás az akciócsoportok vezetőit rejtő szobára, végül diszkréten kizárják a nézőt egy vaskos tölgyfaajtóval a további történésekből.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!