Mihály
3 °C
17 °C

Orbán halálával trollkodó képet terjeszt egy fideszes politikus

2020.04.01. 19:01

Hoppál Péter miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője egy olyan képet osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán, ami egy nemlétező Index-cikket ábrázol, ami Orbán Viktor miniszterelnök halálát jelenti be.

A kép már korábban, április 1-jei hoaxként elkezdett terjedni politikai tartalmú csoportokban is, a biztos által megosztott képet is egy ilyen, a Panasziroda nevű csoportból másolták ki, ez látszik a megosztáson.

Hoppál, aki korábban kulturális államtitkár és a Fidesz szóvivője is volt, először azzal a szöveggel posztolta a képet, hogy "Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján". Később a kommentekben kialakult vita miatt hozzátette a zárójelben, hogy "(Nem az Index írta, a cikket meghekkelték!)"

A cikket azonban nem hekkelték meg, hiszen ilyen cikk nem létezik, sem az Index felületén, sem máshol. Az Index felületét sem hekkelték meg április 1-jén. 

Amikor az egyik kollégánk kommentje megjelent Hoppál posztja alatt, hogy felhívja a figyelmet arra: a megosztott kép tartalma gyűlöletet kelthet az Index ellen (ami a kommentekből is jól látható), a miniszteri biztos a következőt kommentelte:

Tisztelt Uram! Önnek nincs igaza. Az ellenkezője az igaz. Ha azt írtam volna a címben, hogy gyalázatos, amit az Index csinál, akkor lenne igaza. Ehelyett azt írtam, hogy a neten már egész nap keringő anyaggal az Indexet meghekkelték. Azt hiszem, az lenne a helyes, ha Önök ezt a tisztázást megköszönnék nekem (mégha nem is feltétlen érdemelték meg).