Megint állnak a kocsisorok Csanádpalotánál

2020.04.01. 08:38 Módosítva: 2020.04.01. 12:14

Torlódás alakult ki a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél, szerda délelőtt a kilépő oldalon a tehergépjárműveknek és a személygépkocsiknak egyaránt négy órát kell várniuk – közölte a rendőrség. A belépő oldalon a teherforgalomban egyórás a várakozás.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a csanádpalotai átkelő előtt a személyautók egy-két, a kamionok pedig öt kilométeres sorban torlódtak föl.

A magyar–román határon szintén erős a forgalom a nagylaki átkelőnél, ahol a kamionoknak két órát kell várniuk, illetve az ártándi átkelő belépő oldalán, ahol Magyarország felé háromórás a várakozás.

Csanádpalotánál rendszeresek a dugók, mióta több határátkelőt lezártak, március 20-án például 40 kilométeres sor állt egész nap az oda vezető úton, akkor a románok további határátkelők megnyitását kérték a magyar kormánytól. 

Március 25-én Szijjártó Péter be is jelentette, hogy megegyeztek a román féllel, és az ingázók számára megnyitottak három átkelőt Románia felé.

Szerdán megnyílt a balassagyarmati határátkelő

Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő, szerda reggeltől újra biztosított az ingázóknak az átjutás – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel.

A térség országgyűlési képviselője, Balla Mihály (Fidesz) hétfőn jelezte a parlamentben: komoly nehézséget okoz a környékbelieknek, hogy zárva van az átkelő. „Mivel ez a probléma a határ másik oldalán is felmerült, gyorsan megállapodtunk a szlovák kollégákkal, hogy ma hajnaltól újra biztosítjuk az ingázók számára az átjutás lehetőségét” – mondta Szijjártó.

Magyarország és Szlovákia kormányainak megállapodása értelmében 2020. április 1-jén 6 órától megnyitják a magyar-szlovák határátkelőhelyeket a tehergépjármű forgalom előtt azzal a megkötéssel, hogy tranzit forgalmat nem bonyolítanak, csupán a két országba történő áruszállítás céljából engedélyezett az átlépés.

Az érintett határátkelőhelyek:

Vámosszabadi,

Somoskőújfalu,

Bánréve,

Sátoraljaújhely.

Osztrák ingázók

Április elsejétől az osztrák és magyar rendőrség megállapodása szerint az ingázók már mindegyik átkelőt használhatják munkába járáshoz. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!