Maszkokat, védőruhákat és szemüvegeket hozat Kínából Érd polgármestere

2020.04.02. 13:40

Ma hajnalban e-mailt kaptam Kínából! Testvérvárosunk, Hszücsou polgármestere konkrét segítséget ajánlott Érdnek. Zhuang Zhaolin úr megkapta a koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán írt levelem. Teljesen átérzi a helyzet súlyosságát, amelyet a COVID-19 vírus okozott mifelénk is, ezért intézkedett, hogy eljuttassanak hozzánk 10.000 sebészi maszkot, 1.000 védőruhát és 1.000 védőszemüveget. Most veszik fel a kapcsolatot a Shanghai-i magyar konzulátussal, amelyen keresztül eljuttatják hozzánk a segítséget

– írta hivatalos Facebook-oldalán Érd polgármestere, Csőzik László. Az Index kérdésére Csőzik László elmondta, hogy a védőfelszereléseket elsősorban a védekezésben, egészségügyi ellátásban dolgozó munkatársak kapják majd meg, ezután pedig az idősellátást végző Szociális Gondozó Központ és a közterületek fertőtlenítésében dolgozó Érdi Közterület Fenntartó Intézmény munkatársait látják el.

Bízom abban, hogy rövidesen a lakosság védőmaszkokkal történő ellátásában is tudunk segíteni

– tette hozzá. Érden már osztottak szét fejenként 20-20 db egyszer használatos maszkot, amikből többek között a háziorvosok és gyerekorvosok kaptak. Az önkormányzat ezt egy felajánlás révén tudta továbbadományozni.  

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!