Index Iskolatévé: Történelem 3 - Kádár János hatalomra kerülése

Folytatódik az Iskolatévé! 🎥📺📚 👩‍🏫 A csütörtöki óránk témája a történelem. Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára a harmadik rendhagyó történelemóra keretében Magyarország 20. századi történelmével, azon belül a Kádár-korszakkal fog foglalkozni. Ez ráadásul csak az első rész, a következő 3 órán keresztül ez lesz a téma. A csütörtöki adásunkból megtudhatjátok, hogy: • milyen előzmények vezettek Kádár hatalomra kerüléséhez? • milyen nagyobb időszakokra lehet osztani a Kádár-korszakot? • hogyan változott az évek során a Kádárról kialakult kép? • hogyan viszonyult a társadalom Kádár Jánoshoz? ❗ Ha nem akartok lemaradni, iratkozzatok fel a premierre, és hívjátok meg az ismerőseiteket, hogy együtt nézzétek az órát, mintha az osztályteremben lennétek!

Posted by Ma is tanultam valamit on Thursday, April 2, 2020

Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára a harmadik rendhagyó történelemóra keretében Magyarország 20. századi történelmével, azon belül a Kádár-korszakkal foglalkozik. Ez ráadásul csak az első rész, a következő három órán keresztül ez lesz a téma.

Az előadás témái:

  • milyen előzmények vezettek Kádár hatalomra kerüléséhez?
  • milyen nagyobb időszakokra lehet osztani a Kádár-korszakot?
  • hogyan változott az évek során a Kádárról kialakult kép?
  • hogyan viszonyult a társadalom Kádár Jánoshoz?

Az órán felhasznált prezentáció ezen a linken érhető el.   

A digitális tanrendre való áttérést az Index azzal segíti, hogy három kiváló tanárt kért fel, tartsanak tíz-tíz órát magyarból, matekból és történelemből március 23-tól április végéig. Ezek az órák nem csak az érettségizőknek lesznek hasznosak.

Milyen témákról szeretnétek, hogy a tanáraink előadást tartsanak? Miben segítenénk nektek a legtöbbet?
írjatok nekünk!

Az első óra a hidegháborúról szólt, itt nézhetitek vissza.

A második órán a Szovjetunió felbomlásáról, Németország egyesítéséről és a délszláv háborúról esett szó, ezt itt nézhetitek vissza.

Itt pedig megtaláljátok eddigi óráinkat. Az órák a Youtube-on is nézhetők.  

Ezt az anyagot az Index olvasóinak támogatásából készítettük.