Koronavírusos a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának több alkalmazottja

2020.04.02. 09:55

A Semmelweis Egyetem (SE) I. Sz. Gyermekklinikája után az SE Neurológiai Klinikáján is találtak igazoltan koronavírusos alkalmazottakat, erősítette meg a Qubitnek az egyetem sajtóreferense, Beck András.

Beck azt írta, hogy mivel az egészségügyi dolgozók munkájukból adódóan kiemelten veszélyeztetettek a koronavírus-járvány szempontjából, ezrét március 11-től kezdve az egyetem saját hatáskörében biztosítja a szükséges esetben a folyamatos szűrést mind a munkavállalók, mind a hallgatók részére, beleértve a tünetmentes kollégákat is.

Ilyen szűréssel találtak március 14-én egy fertőzött kollégát, annak ellenére, hogy a klinika munkatársai nem oktatták azokat az iráni gyógyszerész hallgatókat, akikről március elején bizonyosodott be, hogy megfertőződtek koronavírussal.

Ezután az egyetem rektorának utasítására a klinika minden munkatársát tesztelték, ennek köszönhetően még a betegség korai szakaszéban azonosítottak néhány fertőzöttet, tájékoztatott Beck, hozzátéve, hogy március 26. óta nem tudnak új megbetegedésről.

A Semmelweis Egyetemen továbbra is folyamatos és biztonságos a betegellátás, rendelkezésre áll a megfelelő humánerőforrás, zárta Beck.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!