Postás gázolta el a 19 hónapos kisfiút, felfüggesztettet kaphat

2020.04.02. 12:20

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot 2 férfi ellen, akik mindketten felelősek egy kisgyermek haláláért.

A kisfiú édesapja 2018 októberében a délelőtti órákban érkezett haza a Lengyeltóti melletti településen lévő otthonába, amelynek udvarán felügyelet nélkül játszott 19 hónapos kisfia. A postáskocsi az apa érkezésével egyidőben hajtott a ház elé, küldeményt hozott a férfinek. Az apa ekkor kinyitotta a kiskaput, majd a gépkocsi vezetőülés felőli ajtajához ment, azonban a kerítésajtót nem csukta be maga után és nem figyelt a kapun kimenő gyerekre.

A férfi átvette küldeményét, a vezető pedig anélkül, hogy indulás előtt előre nézett volna, elindult a kocsival, így nem vette észre az időközben a kocsi elé került gyereket és 4-5 km/h sebességgel elütötte. A kisfiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az esetről megrázó riportot készített az RTL Klub.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport