Antal, Anett
16 °C
24 °C

Újabb öt idős beteg halt meg, 623-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.04.03. 06:45

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 623 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is, írja a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal.

A koronavirus.gov.hu táblázatából kiderül, három férfi és két nő halt meg az elmúlt 24 órában a koronavírus miatt, koruk 79 és 89 év között van, mindannyiuknak krónikus betegségeik voltak.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elmondták, akár az ország minden településén jelen lehet már a koronavírus. Elhangzott az is, hogy egyre jobban emelkedik a megbetegedések száma, és sok esetben már azt sem lehet visszakövetni, hogy ki kitől kapta el a vírust. 

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Aki tud, az autóval vagy kerékpárral járjon munkába, de a gépjárműveket is fertőtleníteni kell,

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, korlátozták az üzletek 15 óra utáni nyitva tartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

A magyarországi esetekről folyamatosan frissülő grafikonunkról tájékozódhat: