Mihály
2 °C
16 °C

Pótlóbusz jár a H5-ös HÉV vonalán a hétvégén, a gödöllői vonalon is lesz változás

BJASZ20190904010
2020.04.03. 18:54

Karbantartás miatt a H5-ös HÉV Szentendre és Békásmegyer végállomásoktól Kaszásdűlő megállóhelyig jár; a Batthyány tér és Kaszásdűlő között pótlóbusszal lehet utazni - írja az MTI a BKK pénteki közleménye alapján.

Nem sokkal később azt is bejelentették, hogy a hétvégén, valamint a jövő héten szerdán és csütörtökön a gödöllői (H8) HÉV vonalán is ideiglenes menetrenddel kell számolni. 

A szentendrei HÉV karbantartása idején a Batthyány tér és Kaszásdűlő közötti szakaszon a H5-ös pótlóbusszal, illetve a párhuzamosan közlekedő 34-es, 106-os, 134-es és a 109-es autóbuszokkal lehet utazni.

A H5-ös pótlóbuszra a Batthyány téren a 109-es busz végállomásán, Kaszásdűlőnél a 34-es busz centrum irányú megállójában lehet felszállni. A 109-es autóbusz Batthyány téri felszállóhelyét a 39-es autóbusz megállójába helyezik át. A 34-es, 106-os, 134-es autóbuszok és a H5-ös pótlóbusz közötti átszállást a Raktár utca megállóhelynél ajánlja a BKK.

A H5-ös HÉV ideiglenes menetrendje elérhető a BKK honlapján (bkk.hu/menetrendek), továbbá a BKK Futár utazástervezőben.

A pótlóbuszon lehet kerékpárt szállítani. 

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a 34-es, 106-os, 118-as, 134-es, 137-es és a 237-es autóbuszok egyes indulási időpontjai néhány perccel későbbre tolódnak, a 143-as, 186-os és a 243-as autóbuszok pedig módosított menetrend szerint közlekednek.

A gödöllői (H8) HÉV vonalára is ideiglenes menetrendet jelzett a hétvégére, valamint a jövő héten szerdára és péntekre, ugyancsak karbantartás miatt. Ezekben az időszakokban Cinkota és Kerepes között egyes megállóhelyeken az ellenkező irányú peronnál lehet majd felszállni a HÉV-re.

A hétvégén Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

Szerdán és csütörtökön Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre ugyancsak a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

A gödöllői HÉV ideiglenes menetrendje - amely mindössze a kora reggeli és a késő esti indulások esetében jelent néhány perces eltérést már elérhető a BKK honlapján.

(Borítókép: A MÁV Csoport H5-ös HÉV-vonalán a Batthyány térre illetve Szentendrére tartó szerelvények a Tímár utcai megállóban. Fotó: MTVA/ Jászai Csaba)