Hamis fertőtlenítőszert kotyvasztott a horgászcsaligyáros a lányával Kőbányán

2020.04.08. 13:15 Módosítva: 2020.04.10. 15:29

A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanút fogott, hogy egy kőbányai házban hamis fertőtlenítőszert állítanak elő, amit ismerősökön keresztül eladnak - számolt be a rendőrség

A rendőrök április 7.-én kimentek a Ladányi utcai címre, ahol már több ember kereste a házban lakókat. Igazoltatták őket, ekkor kiderült, hogy a pénzüket szerették volna visszakapni, mert rájöttek, hogy a kézfertőtlenítő nem vírusölő.

Kutatást tartottak a házban, ahol nagy mennyiségű alkoholt, glicerint és több mint ezer legyártott, eladásra váró „Antiviral Plus” feliratú flakont találtak. A kőbányai nyomozók a helyszínen elfogták az 53 éves H. Zsoltot és lányát, a 19 éves H. Viktóriát. 

Kiderült, hogy a 47 éves B. Erika és ismerőse bízta meg az apát és lányát a „fertőtlenítőszer” gyártásával, ugyanis az 53 éves férfi horgászcsali előállításával foglalkozik.

Megbízójukat, az 51 éves S. Lászlót II. kerületi lakásán fogták el a rendőrök, ismerőse, a 47 éves B. Erika pedig bement a X. kerületi kapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki őket. Lakásuknál, a garázsban 60 liter alkoholt és egyéb anyagokat foglaltak le a rendőrök.

S. László és ismerőse március 14. körül állapodott meg H. Zsolttal és lányával, hogy kézfertőtlenítőket gyártanak, amit aztán el is adtak ismerősökön keresztül. A csalással okozott kár több mint 22 millió forint, ugyanis egy férfi ennyit utalt át a csalóknak.

A két férfit és a két nőt jelentős értékre üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.