Krisztina
18 °C
24 °C

Lezárhatják hétvégére a Margit-szigetet

2020.04.08. 16:56 Módosítva: 2020.04.08. 18:53
Több budapesti kerület is tervezi a turisztikailag népszerű helyszínek parkolóinak lezárásának a várható hétvégi kirándulóroham előtt.

Több kerület is készül arra, hogy a turisztikai szempontból népszerű helyszínek közelében lezárják a parkolókat, hogy elkerüljék a feltorlódó tömeget a hosszú hétvégén, mondta Karácsony Gergely főpolgármester délutáni sajtótájékoztatóján az Index kérdésére.

A főváros szeretné ezeket a lépéseket egységes kommunikáció keretében megtenni, ezért egyeztetnek a kerületekkel. A fővárosi önkormányzat megkezdte az előkészítését a Margit-sziget esetleges látogatási korlátozásának is a hétvégére. De mint Karácsony elmondta, a kormány csütörtökön dönt a lehetséges általános korlátozásokról, és azt a döntést még mindenképpen meg szeretnék várni.

Szerda délután Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár videóüzenetben közölte, hogy szerdán Orbán Viktor miniszterelnök további egyeztetéseket tart, majd csütörtökön részt vesz az operatív törzs reggeli ülésén, majd virológusokkal, járványügyi szakértőkkel egyeztetve várhatóan csütörtök délután jelenti majd be a vírus elleni védekezés további lépéseit, melyeket a húsvéti ünnepek előtt szükségesnek tart a kormány.

délelőtti sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, hogy meglátása szerint a jelenleg érvényben levő korlátozó intézkedéseket még egy hónapig fenn kell tartani, ennyivel meg kellene hosszabbítani.

Mint arról beszámoltunk, több települést elárasztottak a kirándulók az elmúlt napokban, emiatt kedden Tihany polgármestere már közleményben kérte az embereket, hogy ne autózzanak oda, és jelzésképpen lezáratta a város parkolóit. Azóta többek közt Hollókő, Velence, Tokaj, Szentendre, Zebegény, Gánt és Bakonybél is próbálja önkormányzati intézkedésekkel távol tartani a turistákat. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!