Nekiesett az ellenzék a momentumos polgármesternek Gödön

2020.04.09. 20:21

Visszaélésekről és hamisításokról írnak abban a levélben, amelyben ellenzéki politikusok estek a gödi polgármesternek, a momentumos Balogh Csabának, írja a 24.hu.

A levelet az LMP-s alpolgármester, Fülöp Zoltán, a jobbikos Hives Gábor, a DK-s alpolgármester, Lőrincz László, valamint a szintén DK-s Szilágyi László írta alá. A címzettek közt szerepel egy sor pártvezető: Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba (DK) Schmuck Erzsébet, Kendernay János (LMP), Szabó Tímea, Karácsony Gergely (Párbeszéd), Fekete-Győr András, Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter, Gyöngyösi Márton (Jobbik), valamint Márki-Zay Péter és Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom).

A levél szerint: 

  • Balogh Csaba mind emberi, mind politikai tisztessége folytán alkalmatlan a gödi polgármesteri poszt betöltésére,
  • autoriter vezetési modellje nem demokratikus, saját frakciója ellen fordult, hatalmával visszaél,
  • megrágalmazta a vele kritikusan fellépő képviselőket, és azt tanácsolta neki, keressenek maguknak más posztot az önkormányzatban.
  • A momentumos polgármester inkább a fideszes alpolgármesterrel kívánna együtt dolgozni a jövőben, azaz a kormánypárttal szövetkezne, ráadásul a veszélyhelyzet által ráruházott jogával visszaél,
  • a levélírók  ezért azt kérik, hogy az országos politikusok határozott lépésükkel tegyenek meg mindent a helyzet mielőbbi rendezéséért.

Ám, hogy ez valójában mit jelent pontosan, nem írták le. Balogh rovásán a képviselők szerint vannak: 

  • szerződéshamisítási kísérlet,
  • a képviselő-testület megtévesztése,
  • hivatali visszaélés,
  • jogellenes felmentés.

Konkrét ügyeket is említenek a békés rendezésben bízó ellenzéki képviselők, akik nemcsak szabálytalanságokkal, de visszaéléssel is vádolják a polgármestert. A 24.hu-nak a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós úgy kommentálta a gödi helyzetet, hogy:

az, hogy az ellenzéki együttműködés során vannak konfliktusok az egyes önkormányzatokban, valahol természetesen jelenség. Itt is érdeksérelmekkel van dolgunk, az érzékeny egyensúly megbomlott, amit ugyanakkor bízunk benne, hogy tudnak helyben kezelni a felek úgy, hogy mindenki enged kicsit az álláspontjából. A levélben található súlyos vádakat én nem tartom megalapozottnak, véleményem szerint, ha egy ilyen vita következtében elveszítenénk a város vezetését, azt mindannyian megbánnánk nagyon hamar.