Emma
-2 °C
6 °C

Meggyógyult egy hétéves koronavírusos kislány Magyarországon

2020.04.09. 10:07

Meggyógyult és hazamehetett a kórházból az a hétéves koronavírus-fertőzött kislány, aki eredetileg epilepsziás görcsrohamok miatt került be a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájára – adta hírül az egyetem honlapja.

Egy gyermeket vizsgálnak A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályán 2020 április 1-én.
Egy gyermeket vizsgálnak A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályán 2020 április 1-én.
Fotó: Semmelweis Egyetem

A kislány az epilepszia miatt már január óta a klinika gondozásában állt, és március  22-én e miatt a betegség miatt került be a kórházba, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult. Bár a kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus-fertőzésre, a légútbiztosítása közben észlelt tünetek miatt az orvosok úgy döntöttek, tesztelik.

A tesztje pedig pozitív lett.

Három nappal a kórházba kerülése után a kislány mellkasröntgenén tüdőgyulladásra utaló jeleket láttak, de a szükséges gyógyszeres terápiának és az intenzív gondozásnak köszönhetően 

a nyolcadik kórházi napon már le lehetett vennI a lélegeztetőgépről,a tüdőelváltozásai gyógyultak, állapota pedig napról napra jelentősen javult.

A kislányt az egyetem közleménye szerint a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, ennek ellenére a klinika valamennyi munkatársánál és az érintett gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírustesztet, mely minden esetben negatívnak bizonyult.

A hétéves gyerek gyógyultan távozott a klinikáról, ahová már csak kontrollvizsgálatokra kell visszatérnie.

Csütörtökön 85 új igazolt fertőzöttje és 8 újabb halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon, ahol jelenleg 96 gyógyultat tartanak számon.