Borsodnádasd polgármestere úgy tudja, négy fertőzöttet találtak a helyi idősotthonban

2020.04.10. 22:11

Borsodnádasd polgármestere, Kormos Krisztián arról tájékoztatta a település lakóit, hogy "nem hivatalos, de teljesen hiteles helyről" megerősítést kapott arról, hogy a városban található, de nem az önkormányzatuk által fenntartott idősotthonban újabb három ellátott tesztje lett pozitív, és ezzel négyre emelkedett a fertőzöttek száma. 

A tegnapi napon minden ellátotton és gondozón tesztet végeztek, melynek eredménye ma még nem ismert, vélhetően holnap lesz információ azokról. A fertőzött időskorúak kórházban vannak - állapotuk jónak mondható.

- tette hozzá.

A Szociális Ágazati Portál adatai szerint az otthon 45 férőhelyes, és a fenntartója Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Magyarországon az elmúlt napokban fordult az idősotthonok felé a figyelem, miután több koronavírusos beteget diagnosztizáltak a Pesti Úti Idősek Otthonában. Pár nappal később a tisztifőorvos arról számolt be, hogy a Pesti úton 53 ápolt és 12 ápoló koronavírusos, de még nem teszteltek le mindenkit. Péntek reggelre 151-re emelkedett a Pesti úti otthon fertőzöttjeinek száma és a hétre az elhunytaké. Az operatív törzs, a kormány az otthon fenntartójának, a Karácsony Gergely által vezetett fővárosnak a felelősségét hangsúlyozza, a főpolgármester azt állítja, részükről nem történt mulasztás.