Összefoglaló

Percről percre A nap, amikor megugrott a magyar fertőzöttek száma

A világon 1,6 millió regisztrált koronavírusos eset van, és a járvány kezdete óta több mint 100 ezren vesztették életüket.
Magyarországon szombatra 210-zel ugrott meg a regisztrált esetek száma. Hivatalosan 1190 fertőzöttje és 77 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.
Péntekre 151-re emelkedett a Pesti úti otthon fertőzöttjeinek száma és a hétre az elhunytaké, majd újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja. A kormány szerint a kialakult helyzetért a főváros felelős, Karácsony Gergely főpolgármester szerint viszont nem ők mulasztottak, hanem az állami szervek, és több dokumentumot is megosztott a közösségi oldalán reagálva a városvezetést ért kritikákra.
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, hogy akár a magyarországi egészségügyi dolgozók egyötöde megfertőződhet koronavírussal.
Beszédet mondott Áder János. A köztársasági elnök szerint ha türelmesek vagyunk, máris sokat tettünk a járvány ellen, és életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat.
A koronavírus "újraaktivizálódhat" azokban, akik már kigyógyultak a betegségből a dél-koreai járványügyi központ (CDC) szerint. 51 páciens, akiket korábban gyógyultnak nyilvánítottak, ismét pozitív eredményt mutatott.
A húsvéti hétvégére több önkormányzat is szigorított a kijárási korlátozáson, Székesfehérváron például 50 000 forintba kerülhet, ha közterületen tíz méterre megközelítjük egymást. Olaszországban csökkent az új fertőzöttek és halálos áldozatok száma, de május harmadikáig meghosszabbították a vesztegzárat. Eközben Franciaországban és Nagy-Britanniában is majdnem 1000 fővel nőtt a halálos áldozatok száma.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!