Két hétre bezárták a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztályát

2020.04.11. 13:51 Módosítva: 2020.04.11. 17:29

Szerdán két hétre bezárták a sátoraljaújhelyi kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát, derül ki az intézmény honlapjáról.

Ebben az időszakban a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek-egészségügyi Központjában látják el a betegeket, ami a várostól több mint 80 kilométerre van, Miskolcon.

A pontos okot nem írják a honlapon, azonban a kórház oldalán megjelent közlemény keresőszavai között szerepel a „coronavírus” szó is, illetve feltűnő, hogy pont két hétre zárják le az osztályt, pont ennyi ideig kell karanténban lennie mindenkinek, aki érintkezhetett koronavírusossal.

A kórház posztját többen is megosztották, és ott a helyiek azt írják, hogy egy kétéves gyerekről derült ki, hogy fertőzött, de az Indexhez is érkezett egy olyan olvasói levél, amely azt állítja, hogy az ottani orvosok

védőfelszerelés nélkül megmentették egy 2 éves gyermek életét, akiről kiderült, hogy covid-19 pozitív.

Ezért zárhatták be az osztályt, és a hírek szerint az egyetlen ott dolgozó orvost és a vele egy műszakban dolgozó nővéreket karanténba helyezték, a többi dolgozót táppénzre vagy kényszerszabadságra küldték.

Kerestük a kórházat több telefonszámon is, de egyik esetben sem vették fel, ezért emailt írtunk a titkárságnak. Ahogy valamilyen módon sikerül elérni a sátoraljaújhelyi kórházat, frissítjük a cikkünket.